INHOUD EXCEL-OPLEIDING

Je kan kiezen tussen een opleiding voor beginners, gevorderden of expert- Excel gebruikers.

Voorafgaand aan de opleiding nemen wij telefonisch contact op om de verwachtingen, de topics en het Excel-niveau van de deelnemers te bespreken zodat we de opleiding of workshop hierop kunnen afstemmen.

De deelnemers kunnen gratis een korte online inschalingstest afleggen. Op basis hiervan kunnen we de inhoud van de opleiding op maat afstemmen. 


Contacteer ons voor meer informatie!

Beginner

We beginnen bij het begin, bij de basics van Excel. Dit deel is er vooral voor wie nog geen, of weinig, voorkennis heeft van Excel.

Na dit deel heb je de basisbegrippen en functies onder de knie en ben je klaar om wat in de volgende delen wordt uitgelegd te begrijpen.

Je leert in ongeveer drie kwartier, aan de hand van 27 lessen, werken met een Excel-werkblad, een tabblad en een tabel.

Bekijk een gratis voorbeeld uit dit deel:  Tabblad een naam geven.

Gevorderd

Vaak zijn de gegevens die we ter beschikking hebben in Excel ‘vervuild’. Om er mee te kunnen werken of er informatie uit te kunnen halen moeten ze eerst bewerkt worden.

Na dit deel kan je bestaande gegevens transformeren (bijvoorbeeld zoeken en vervangen) of nieuwe gegevens toevoegen aan de hand van formules (bijvoorbeeld hoofdletters aanpassen).

In dit deel leer je in ongeveer 2 uur, aan de hand van 38 lessen, verschillende eenvoudige technieken om gegevens te bewerken.

Bekijk een gratis voorbeeld uit dit deel: Afronden zonder een formule.

Expert

Vaak vind je in een Excel-werkblad heel veel gegevens. Maar veel kan ook té veel zijn. Om de waardevolle informatie die erin verscholen zit te zien moeten we de gegevens inperken.

Na dit deel kan je gericht zoeken in de gegevens, de gegevens inzichtelijk sorteren en allerlei filters gebruiken om de informatie uit een grote hoeveelheid gegevens te halen.

Je leert dit in een half uur aan de hand van 15 lessen.

Bekijk een gratis voorbeeld uit dit deel: Sorteren op weekdagen of maanden.

Deel 4: Informatie tonen

Een duidelijke en verzorgde weergave van  de informatie in een Excel-werkblad versterkt de boodschap. In dit deel leer je hoe je informatie in Excel kan tonen zodat de juiste klemtoon wordt gelegd.

Nadat je de lessen uit dit deel hebt bekeken kan je het werkblad, een cel en een karakter netje en helder vormgeven.  Je leert ook opmaak die afhankelijk is van een zelf gekozen voorwaarde gebruiken.

De tijd die je hiervoor nodig hebt is 45 minuten en je leert het aan de hand van 16 lessen.

Bekijk een gratis voorbeeld uit dit deel: Opmaak kopiëren.

Deel 5: Informatie delen

In dit deel komen handige tips & trics aan bod die je kan gebruiken wanneer je informatie in Excel gaat delen met anderen.

Zo leer je bijvoorbeeld hoe je notities en opmerkingen kan toevoegen aan het werkblad om zo makkelijk met elkaar te communiceren. Je leert ook hoe je een drop-down menu kan gebruiken om de invulmogelijkheden te beperken en hoe je enkel wat je wil kan afdrukken.

Je leert er alles over in 20 minuten, verdeeld over 13 lessen.

Bekijk een gratis voorbeeld uit dit deel:  Opmerking toevoegen.

Certificaat

Nadat je het traject voor beginners hebt gevolgd zou je in staat moeten zijn om te slagen voor de eindquiz. Wie minstens 80% behaalt krijgt een certificaat.

Benieuwd of jij nu al slaagt voor onze quiz? Probeer het dan nu alvast uit!